ENGIE Electrabel is de voormalige monopolist op de Belgische energiemarkt en tegenwoordig nog steeds de grootste energieleverancier in België. Op deze pagina vind je alle informatie over ENGIE, zoals de tarieven, het aanbod van aanvullende diensten, de ENGIE klantendienst contactgegevens en meer.

Wat zijn de ENGIE tarieven?

Energieleverancier ENGIE, voorheen ook bekend als Electrabel, heeft een uitgebreid aanbod van verschillende soorten energiecontracten. De ENGIE tarieven verschillen vooral in de klantendienst en de oorsprong van de elektriciteit.

Bij enkele ENGIE tarieven is het enkel mogelijk om online contact op te nemen met de klantendienst, terwijl je bij andere tarieven de mogelijkheid hebt om de ENGIE klantendienst te bellen. Daarnaast is de elektriciteit bij sommige ENGIE tarieven afkomstig uit hernieuwbare energiebronnen, waar dat bij andere tarieven uit kernenergie of fossiele brandstoffen is.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Overzicht tariefkaart ENGIE

In het overzicht hieronder zijn de ENGIE tariefkaarten weergegeven.

ENGIE tariefkaart overzicht
 ENGIE EasyENGIE FlowENGIE DirectENGIE Dynamic
Looptijd1 jaar1 jaar1 jaar1 jaar
Soort contractVariabelVariabelVariabelVariabel
SpecialiteitGroene stroomVolledige klantendienstOnline contractAanpassing prijzen per uur
Groene stroom?✔️
Online klantendienst✔️✔️✔️✔️
Telefonische klantendienst✔️✔️✔️
Factuur per e-mail✔️✔️✔️✔️
Factuur per post✔️✔️✔️

Wat is de ENGIE prijs per kWh?

De ENGIE prijs per kWh verschilt sterk per gekozen contract. Het is aan te raden om eerst te kijken naar de kenmerken van de verschillende contracten, zoals de toegang tot de klantendienst. Vervolgens kun je een vergelijking maken tussen de contracten die interessant zijn.

Vraag voor de ENGIE klantendienst? Bekijk alle ENGIE contactgegevens.

Aanvullende diensten ENGIE Electrabel

Net zoals de meeste grote energieleveranciers, is het bij ENGIE Electrabel mogelijk om een aantal aanvullende diensten af te nemen. Deze diensten zijn vooral gericht op het besparen van energie en het bieden van energie gerelateerde oplossingen. In dit onderdeel behandelen we de belangrijkste diensten van ENGIE.

ENGIE zonnepanelen

Woning met zonnepanelen

De ENGIE zonnepanelen worden geïnstalleerd door een dochteronderneming van ENGIE, genaamd Sungevity. Dit bedrijf zal een offerte uitbrengen voor het installeren van de zonnepanelen en ook langskomen voor een controle.

Vervolgens zal ENGIE de gehele installatie verzorgen, inclusief de keuringen en het aanvragen van de beschikbare zonnepanelen premies. Het plaatsen van de ENGIE zonnepanelen kan ook in combinatie met een thuisbatterij.

ENGIE thuisbatterij

De ENGIE thuisbatterij betreft een Solax Triple Power thuisbatterij. Deze thuisbatterij heeft een bruikbare opslagcapaciteit van 5,2, 10,4 of 15,6 kWh met een (ont)laadvermogen van 4 kW. De omvormer voor de thuisbatterij is inbegrepen en is tevens van Solax.

Het bestellen van een thuisbatterij kan voor huishoudens die al gebruik maken van zonnepanelen of in de toekomst zonnepanelen willen installeren, zeer interessant zijn. Met een thuisbatterij is het namelijk mogelijk om de elektriciteit van de zonnepanelen die je niet direct verbruikt, op te slaan in de batterij. Zo kun je deze elektriciteit alsnog op een later moment verbruiken.

ENGIE laadpaal thuis

Steeds meer huishoudens kiezen ervoor om elektrisch te rijden. Het opladen van een elektrische of hybride auto kan bij een openbaar oplaadpunt, maar ook bij jou thuis op de oprit. Hiervoor zal je echter wel een laadpaal moeten installeren.

Bij ENGIE is het mogelijk om een laadpaal aan te vragen voor een auto. Hiernaast zal je bij ENGIE ook een voorstel ontvangen voor een ander energiecontract, alhoewel het niet nodig is om klant te zijn bij deze leverancier om de ENGIE laadpaal te installeren. ENGIE verzorgt ook de installatie en keuring van de laadpaal.

ENGIE pellets

Als alternatief voor verwarmen op mazout, aardgas of met een warmtepomp, is het mogelijk om te kiezen voor pellets. Bij ENGIE is het mogelijk om de zogenaamde ENGIE Blue Premium pellets te bestellen. Deze pellets hebben het ENplusA1-certificaat en worden geleverd per 64 zakken van 15kg.

De ENGIE pellets worden gratis aan huis afgeleverd en zijn geschikt voor alle typen pelletkachels.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Contact opnemen met de ENGIE klantendienst

Met de ENGIE klantendienst contact opnemen kan op een groot aantal manieren, zowel on- als offline. Bekijk eerst de voorwaarden van je ENGIE contract voordat je telefonisch contact opneemt met de klantendienst. Het is namelijk niet bij elk contract mogelijk om gebruik te maken van de ENGIE telefoonnummers.

In het overzicht hieronder zijn de belangrijkste ENGIE contactgegevens weergegeven.

ENGIE contact klantendienst
Contactmethode / reden contactGegevensOpeningstijden
ENGIE klantendienst+32 78 35 33 33Maandag tot vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur en zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur
Online contactENGIE contactformulierReactie binnen enkele werkdagen

ENGIE Electrabel klantendienst gratis nummer Er is geen gratis telefoonnummer van de ENGIE klantendienst beschikbaar. Bij dit telefoonnummer betaal je het zonale tarief.

My ENGIE klantenzone contact

Als aanvullende dienstverlening heeft ENGIE een online klantenzone genaamd My ENGIE. De My ENGIE klantenzone is beschikbaar voor alle klanten van deze leverancier en zorgt ervoor dat het steeds minder vaak nodig is om contact op te nemen met de klantendienst, zo is het onder andere mogelijk om je:

  • persoonlijke gegevens in te zien;
  • voorschotfactuur aan te passen;
  • facturen inzien;
  • energie verhuis doorgeven.

Klantenzone ENGIE login Bij de ENGIE klantenzone inloggen? Ga naar de ENGIE inlogpagina.

Hoe ENGIE Electrabel verhuis regelen?

Het regelen van een verhuis kan een hoop gedoe met zich meebrengen. Een groot aantal zaken moeten geregeld worden, zoals het overzetten van al je contracten. Ook als ENGIE klant zal je deze leverancier op de hoogte moeten brengen van je verhuis. Indien je geen klant wilt blijven bij ENGIE na je verhuis, kun je contact opnemen met een andere leverancier om een contract af te sluiten.

Indien je klant wilt blijven bij ENGIE na je verhuis, zal je je verhuis door moeten geven in de My ENGIE klantenzone. Hiervoor heb je de verhuisdatum, het nieuwe adres en de persoonlijke gegevens van de contractant nodig.

gas en elektriciteit
contact

Adviesdienst energie (Gratis dienst)

Bel Mijn Groene Energie voor gratis hulp en advies van onze energie-experts. (Huidige wachttijd: 1 minuut)

gas en elektriciteit
contact

Vragen over energie?

Laat je gratis terugbellen door een energie-expert van Mijn Groene Energie voor hulp of advies.

Energieovernamedocument ENGIE

Naast het doorgeven van je verhuis in de klantenzone, zal je ook het ENGIE overnamedocument in moeten vullen. In dit document dien je de actuele meterstanden op het moment van overdracht en de EAN-codes van de energiemeters in te vullen. Deze codes zijn te vinden op de zijkant van de meters of op de ENGIE factuur.

Zodra deze gegevens zijn ingevuld, dient het document te worden ondertekend. Hierna is kun je het document uploaden in de klantenzone van ENGIE.

Het is aan te raden om het ENGIE overnamedocument tot enige tijd na je verhuis te bewaren. Dit is namelijk het officiële bewijs van de meterstanden op het moment van overdracht, mocht hier onenigheid over ontstaan.

Hoe meterstanden doorgeven ENGIE? De ENGIE meterstanden doorgeven doe je door het energieovernamedocument in te vullen en deze door te sturen naar de ENGIE klantendienst.

ENGIE Electrabel review door Mijn Groene Energie

ENGIE is een bekende naam bij veel Belgische huishoudens. Het bedrijf is al zeer lang actief op de energiemarkt en was, voor de liberalisering van de markt, de enige aanbieder voor gas en elektriciteit in België. Na de liberalisering van de markt heeft ENGIE echter veel marktaandeel verloren.

ENGIE is naast energieleverancier ook energieproducent. Het bezit meerdere productie installaties, zoals kerncentrales en waterkrachtcentrales. Hierdoor kan ENGIE relatief lage prijzen aanbieden.

De elektriciteit van ENGIE is echter niet groen. Momenteel is er slechts één ENGIE tarief beschikbaar waarbij je standaard groene stroom ontvangt. Bij de overige contracten betaal je extra voor elektriciteit uit hernieuwbare energiebronnen. Van milieuorganisatie Greenpeace krijgt ENGIE Electrabel zelfs de laagste score van alle energieleveranciers in België, namelijk een 2/20. Ook bij Mijn Groene Energie zien we nog veel verbeterpunten bij ENGIE op het gebied van duurzaamheid.

Bekijk de ENGIE reviewpagina voor meer informatie over dit onderwerp.

Is ENGIE betrouwbaar?

Het feit dat ENGIE al jaren actief is op de Belgische energiemarkt en aan een zeer grote groep consumenten en bedrijven energie levert, zowel in België als daarbuiten, toont aan dat het een betrouwbare energieleverancier is.

Van de Vlaamse energieregulator VREG ontvangt de ENGIE klantendienst een score van 5/5 sterren. Per 5.000 klanten ontvangt de regulator 2,26 klachten, waarmee de klantendienst zeer goed scoort. Ook beter dan de grootste concurrent Luminus, die een score van 4/5 ontvangt.

Wat zijn de ENGIE voordelen?

Het grootste voordeel van ENGIE is dat het een gevestigde naam is op de Belgische energiemarkt met een grote productiecapaciteit. Hierdoor is ENGIE minder afhankelijk van de groothandelsmarkt van energie. Daarnaast wordt de klantendienst van ENGIE goed beoordeeld, zowel door consumenten als door de regulator.

Bekijk alle artikelen over ENGIE